Dionaea | Vitality Hotel Punta - Dionaea Vitality Hotel Punta - Dionaea

Vitality Hotel Punta

Na lošinjskoj punti na krovu hotela „plivaju“ skulpturalne plave ribice.

Vitality Hotel Punta

Hotel Punta nalazi se na isturenoj lošinjskoj punti iza koje se skriva gradić Veli Lošinj. Tlocrtna razvedenost hotela formirala je tri zatvorena atrija, koji su nedjeljiv sadržajni i vizualni dio soba na nižim etažama.

Prvi atrij recepcije hotela dnevni je boravak na otvorenom, zaštićen od vjetra, okružen stablima citrusa i gustim nasadom mediteranskoga bilja. Atriji su osmišljeni kao valovite plohe mediteranskoga bilja, omeđene trakama od lomljenog kamena. Drugi atrij je umjetnička slika na koju se pogled pruža iz restorana. Treći atrij je parterna igra valova od biljaka i šljunka.

 • Investitor

  Jadranka hoteli d.d.

 • Lokacija

  Veli Lošinj, otok Lošinj, Hrvatska

 • Trajanje izvedbe

  II 2015. – V 2015.

 • Obuhvat

  4.300 m²

 • Info

  Projekt i izvedba okoliša hotela ukupne zelene površine 4.300 m², od toga se ekstenzivni krovni vrtovi hotela prostiru na površini od 1.000 m².

 • Web

  Vitality Hotel Punta

Zelenilo oduzeto gradnjom ispunili su krovni vrtovi različitog krajobraznog oblikovanja. Na krovu iznad recepcije, u srebrnom se moru na zelenim valovima praćakaju ribice, koje su svojom dužinom od 4 metra prilagođene vizurama iz hotela. Instalacija od inoksa i pleksiglasa smješta stvarnu siluetu ribe 30-tak cm iznad površine mora od šljunka, ispresijecanog valovima od seduma.

Ističe se još jedan krovni vrt, satkan od pravilnih gredica sukulenata u bijelom šljunku, tvoreći „kodirani zapis“. Odabir autohtonih, otpornih vrsta uvjetovan je sjevernom orijentacijom vrtova hotela i lokacije, zbog utjecaja ledene bure i posolice zimi iznimno zahtjevne za odabir biljnih vrsta.

Uz glavni ulaz kuhinje smješten je pravilni povrtnjak iz kojeg dnevno na stol stižu svježe ubrani začini.

Hotel Punta prije/poslije

Hotel Punta prije/poslije

Izdvojeni projekti