Dionaea | Objave - Dionaea Objave - Dionaea

Objave

  • Sve
  • Novosti
  • Blog

Ideje za uređenje vrta

Osmišljavanje i uređenje vrta nije nimalo jednostavan zadatak. Učinite li to dobro, vaš vrt će vam godinama pružati zadovoljstvo pri svakom pogledu.

Pročitaj više

Što je krajobrazna arhitektura?

''Krajobrazna arhitektura je uređenje vrta'' najčešći je, ali ne i potpuno točan odgovor. ''Krajobrazna arhitektura je hortikultura'' još je jedan čest i još manje točan odgovor. No, krenimo redom.

Pročitaj više

Rekonstrukcija Hotela Plitvice

Okružen gustim šumskim sklopom, vrtačama i livadnim travnjakom te u neposrednoj blizini ulaza u nacionalni park, položaj Hotela Plitvice u jedinstvenom krajobrazu predstavlja izazov pri projektiranju njegovog okoliša.

Pročitaj više

Projekt One&Only Gorilla’s Nest

Za izradu Projekt One&Only Gorilla’s Nest angažirao nas je investitor ICD Dubai, jedna od najvećih investicijskih kuća u svijetu. Bili smo u Ruandi nekoliko dana i proučavali domaću vegetaciju. Pri projektiranju krajobraza treba paziti na to koje će se biljke tamo održati.

Pročitaj više

Večernji list o Dionaea vrtovima i njihovom projektu u Ruandi

Večernji list točno na Dan žena 2020. objavio je priču o Dionaea vrtovima. Novinar Srđan Hebar interesirao se za puno tema, a najviše za netom dovršeni projekt One&Only resorta u Ruandi.

Pročitaj više

Prilog Kluba 7 o Dionaea vrtovima

HRT lifestyle magazin Klub 7 snimio je prilog o Dionaea vrtovima. TV ekipu zanimala je krajobrazna arhitektura i s kojim izazovima se susrećemo te projektima Dionaea vrtova u zemlji i inozemstvu. Na pitanja voditeljice Lane Pavić odgovarala je naša krajobrazna arhitektica Nataša Tiška Vrsalović.

Pročitaj više

Što su krovni vrtovi ili 'zeleni krovovi'?

Zeleni krovovi, odnosno krovni vrtovi imaju ne samo estetsku i ekološku nego i više funkcionalnih uloga u modernoj energetski učinkovitoj gradnji. Zeleni krov i njegovi slojevi djeluju kao toplinska izolacija i smanjuju troškove grijanja i hlađenja. Krovni vrt štiti krov od oštećenja uslijed velikih promjena temperature ili UV zračenja te smanjuje vanjsku buku.

Pročitaj više