Dionaea | Hotel Bellevue - Dionaea Hotel Bellevue - Dionaea

Hotel Bellevue

Luksuzni hotel stopljen sa šumom stoljetnih alepskih borova i protkan aromatičnim krovnim vrtovima.

Hotel Bellevue

Novim se ruhom Hotel Bellevue razotkrio u svim vizurama, a sjenovitu šumu stoljetnih borova nadopunilo je novo krajobrazno uređenje. Zeleni fundus sačuvan je u najvećoj mogućoj mjeri, što se podjednako čita u ulaznom dijelu, ali i u dijelu vrta okrenutom prema moru.

Nenametljivim i minimalističkim krajobraznim oblikovanjem ispoštovan je postojeći okoliš hotela, dok je monokromatskim odabirom biljnog materijala i velikim potezima travnjaka stvorena kulisa postojećim stoljetnim borovima. Prednji vrt krase pročišćene krošnje starih borova koji se uzdižu nad brižno njegovanim travnjakom, a tek dublji pogled prema hotelu otkriva niže grmlje, kroz nježno smjenjivanje nekoliko vrsta nasada trajnica i grmlja bijelih cvjetova.

 

 • Investitor

  Jadranka hoteli d.d.

 • Lokacija

  Uvala Čikat, Mali Lošinj, otok Lošinj, Hrvatska

 • Trajanje izvedbe

  VI-VII 2014.

 • Obuhvat

  10.400 m²

 • Info

  Projekt i izvedba okoliša hotela s krovnim vrtovima

 • Web

  Hotel Bellevue

Prilaskom moru monokromatizam ulaza prelazi u kolorit mediteranskog bilja, pružajući vizualni i mirisni doživljaj gostima hotela, dok blagi povjetarac sa začinskoga krovnog vrta nosi mirise ružmarina, timijana, metvice, bosiljka i pelina sve do soba. Široki pojasevi niska zelenila obrubili su središnju stazu prema moru, a javni prostori vrta idealno su mjesto za opuštanje u sjeni starih borova, uz aromatske nasade mediteranskoga grmlja.

Srce hotela predstavlja njegov ozelenjeni atrij sa stablima limuna, grejpa i mandarina, u kombinaciji s bujnim skupinama Agapanthus ljiljana i lana Phormiuma, koji stvaraju intimni ugođaj gostima na atrijskim terasama.

Bellevue prije/poslije

Bellevue prije/poslije

Izdvojeni projekti