Kempinski Hotel Adriatic - Dionaea

Kempinski Hotel Adriatic

Gotovo cijeli okoliš hotela prostire se preko niza krovnih vrtova koji nadopunjuju hotel kao zone relaksacije, odmora i opuštanja uma i tijela. Park hotela se preko vrtova vila spušta sve do mora.

Kempinski Hotel Adriatic

Posebnost Kempinski hotela Adriatic u Alberima u Istri, čine njegovi vrtovi i to ne samo zbog svog osebujnog dizajnerskog “štiha”, već i činjenice da su to zapravo krovni vrtovi hotela iznad podzemnih garaža, površine oko 5.000 m2.

Koristeći brojno autohtono bilje Meditarana, vrtovi su podijeljeni na cjeline minimalističkog dizajna, tako da unatoč korištenju brojnih biljnih vrsta na cijelom projektu, ne djeluju pretrpano i tvore tematske cjeline.

 • Investitor

  Skiper hoteli d.d.

 • Lokacija

  Alberi, Savudrija, Hrvatska

 • Trajanje

  VIII 2008. – VIII 2009.

 • Obuhvat

  5.000 m²

 • Info

  Projekt i izvedba uključuju zelene površine koje su ujedno intenzivni krovni vrtovi hotela iznad garaža.

 • Web

  Kempinski Hotel Adriatic

Na površini od 5.000 m2, svakako je najzahtjevnija bila izvedba maslinika na travnjaku. Novoposađene stare masline tražile su puno veću dubinu nego što su građevinski uvjeti dozvoljavali, stoga su oko svakog stabla formirani brežuljci, koji osim funkcionalnih razloga, čine zanimljivo oblikovane travne plohe. Rasvjeta usmjerena na svako stablo upotpunjuje čaroliju noćne slike maslinika.

Prema želji glavnog hotelskog kuhara, uz sam objekt formiran je i začinski vrt koji osim bujnih i mirisnih grmova, dnevno pruža svježe bilje i začine za najprofinjenija nepca.

Kempinski prije/poslije

Kempinski prije/poslije

Izdvojeni projekti