Lafodia Sea Resort - Dionaea

Lafodia Sea Resort

Otok Lopud pruža privatnost i opuštanje, dok mu ekskluzivnost i luksuz daje Lafodia Sea Resort uklesan u stijenu sa zelenim terasama koje se spuštanju prema moru.

Hotel Lafodia na otoku Lopudu u dubrovačkom akvatoriju već svojom lokacijom nosi prizvuk glamura. Dominantne palme, naslijeđe ranijeg krajobraznog uređenja, upotpunjene su novim biljnim materijalom, na zahtjevnom kaskadnom terenu.

Hotel Lafodia predstavlja zanimljiv i izazovan projekt, posebice zbog uvjeta same lokacije, ekspozicije i izloženosti terena, a naročito zbog očuvanja postojećeg biljnog inventara među kojim dominiraju palme Chamaerops i Washingtonia ispred samog ulaza u hotel. Uređene površine zauzimaju 2.900 m² a na njima je zasađeno oko 11.000 sadnica biljaka.

 • Investitor

  Anker grupa d.d.

 • Lokacija

  Otok Lopud, Hrvatska

 • Trajanje izvedbe

  I 2011. – VII 2011.

 • Obuhvat

  2.900 m²

 • Info

  Krajobrazni projekt i izvedba uključuju 2.900 m² zelenih površina.

 • Web

  Web

Projektirane biljne vrste, visoke kvalitete, u svrhu postizanja reprezentativnosti i ekskluzivnosti hotelskog kompleksa, pažljivo su odabrane kako bi stvorile jedinstveni mediteranski ugođaj, te se uklopile u postojeći krajobraz otoka.

Plohama koje se otvaraju unutar i između stubišnih krakova i platoa dobivene su površine unutar kojih se igrom volumena i kolorita postiglo bogatstvo boja i mirisa.

Zbog otežanog pristupa strojevima, izvedba se odvijala dobrim dijelom ručno. Zbog nedovoljno velikog manevarskog prostora, posebno je bila zahtjevna sadnja 6 primjeraka palmi Phoenix od čega je svaka bila visoka više od 5 metara i težila oko 2 tone!

Lafodia prije/poslije

Lafodia prije/poslije

Izdvojene reference