Expo 2000 - Dionaea

Expo 2000

Na Svjetskoj izložbi EXPO 2000 u Hannoveru posjetitelji hrvatskog paviljona 'lebdjeli' su iznad hrvatskog tla, morskih stijena, lavande, šuma i vinograda…

Hrvatski paviljon Expo 2000

Hrvatska na dlanu predstavljena je na Svjetskoj izložbi EXPO u Hannoveru, 2000. g. simbolima krajolika u modernom izričaju, na površni od svega 550 m2, pod staklenom opnom koja nadvisuje tlo svega 25 cm.

Naša je tvrtka bila dio tima u izvedbi hrvatskog paviljona. Napravili smo kompletnu produkciju i izvedbu izložbe „Hrvatska zemlja“, postavljene pod staklenim podom po kojemu su posjetitelji hodali.

 • Investitor

  Republika Hrvatska

 • Lokacija

  Hannover, Njemačka

 • Trajanje

  2000.

 • Obuhvat

  550 m²

 • Info

  Produkcija i izvedba izložbe na 550 m2

 • Web

  Expo 2000

Na površini od svega 550 m2, u unutrašnjosti paviljona trebalo je posjetiteljima dočarati bogatstvo i raznolikost hrvatskoga tla i pritom paziti na  očuvanje autentičnosti i sklada. Tehnička ograničenja bila su početkom radova vrlo zahtjevna –  kako prikazati rascvjetalo polje lavande, vinograd ili šumu te na kraju stjenovitu morsku obalu na raspoloživoj visini od samo 25 centimetara ispod staklenoga poda?

Dodatan je izazov bilo korištenje biljnoga materijala i zemlje, koju je trebalo posebno obraditi i pripremiti, kako bi zadržala nepromijenjeni izgled za vrijeme trajanja izložbe.

Za sve pojedine segmente „tla“ ipak je pronađeno rješenje što vjernijeg prikaza te se, koliko je god bilo moguće, radilo s prirodnim materijalima.

Izdvojeni projekti