Boutique Hotel Alhambra i Vila Augusta - Dionaea

Boutique Hotel Alhambra i Vila Augusta

U mjesec dana od praznog okoliša do bujnog mediteranskog parka

Boutique Hotel Alhambra i Vila Augusta

Oblikovanje vrtova Boutique Hotela Alhambra i Vile Augusta zasniva se na bogatom povijesnom naslijeđu zatečenog stoljetnog vrta te želji za novim, suvremenim i luksuznim izričajem kakav zahtijeva hotel najviše kategorije.

Pri projektiranju i izvedbi vrtova sačuvano je, privremeno presađeno te ponovno vraćeno visoko kvalitetno raslinje, poput vitkih žumara i grmlja. Očuvanjem starih i sadnjom novih borova vrt je uklopljen u park-šumu Čikat koja ga okružuje. Unosom novih vrsta poput stabala Eucalyptusa, Celtisa i Schinusa, koje su u stare kapetanske lošinjske vrtove donosili moreplovci iz dalekih krajeva, stvoren je raskošan vrtno-parkovni ambijent.

 • Investitor

  Jadranka hoteli d.d.

 • Lokacija

  Uvala Čikat, Mali Lošinj, otok Lošinj, Hrvatska

 • Trajanje izvedbe

  VII-VIII 2015.

 • Obuhvat

  3.000 m²

 • Info

  Projekt i izvedba okoliša hotela ukupne zelene površine 3.000 m², od toga se krovni vrtovi hotela prostiru na površini od 230 m²

 • Web

  Boutique Hotel Alhambra i Villa Augusta

Pojedini vrtovi vila tematski su uređeni sukladno namjeni pa je tako Alhambra ukrašena reprezentativnim palmetumom, dok Augustin vrt nudi ugodnost boravka na otvorenom, među mirisnim trajnicama.

Jedinstvo unutarnjeg i vanjskog prostora očituje se u atrijskom vrtu cikas palmi koji vizualno tvori jedinstvenu cjelinu s predvorjem Alhambre, omogućujući posjetiteljima doživljaj boravka u vrtu i tijekom zimskih mjeseci.

Morskom stranom vrta dominiraju novo zasađene palme Phoenix, koje naglašavaju bogatstvo obnovljenog zdanja. Granice prema šumi zelene su i meke, a pogled prema moru naglašen razigranim koloritom niza oleandera.

Izdvojeni projekti