Dionaea | Arena One 99 Glamping - Dionaea Arena One 99 Glamping - Dionaea

Arena One 99 Glamping

Nedaleko od Pule nalazi se prvi 100% glamping kamp u Hrvatskoj. Projektni zadatak bio je 'nešto lijepo, prirodno i održivo'. Danas ga zovu rajem u Pomeru.

Arena One 99 Glamping

Na prostoru nekadašnjeg kampa Pomer smješteno je novih 199 glamping jedinica, ulazni dio s recepcijom, restoranom i barom, 2 beach bara, wellness na otvorenom, surf centar i šatori za djecu. Početkom 2018. godine projektiran je krajobraz za prvu fazu kampa,  s obuhvatom od gotovo 9.500 m2, a već u lipnju iste godine počeli su stizati prvi gosti.

Na proljeće 2018. izrađen je projekt za preostali dio kampa te su nastavljeni radovi na krajobraznom uređenju u obuhvatu od oko 11.300 m².

 • Investitor

  Arena Hospitality Group d.d.

 • Lokacija

  Pomer, Istra, Hrvatska

 • Trajanje

  1. faza: II - VIII 2018., 2.faza: X 2018. - V 2019.

 • Obuhvat

  1. faza: 9.440 m², 2.faza: 11.300 m²

 • Info

  Krajobrazni projekt i izvedba okoliša glamping kampa površine 20.740 m²

 • Web

  Web

Glavni principi oblikovanja kampa bili su očuvanje krajobraznih kvaliteta, održivost, prirodnost i elegancija. Unutar kampa želio se ostvariti što prirodniji dojam korištenjem autohtonih biljnih vrsta i materijala, dok se ulaznim prostorom htio istaknuti glamping karakter kampa, odnosno spoj prirodnosti i elegancije.

Prilikom gradnje suhozida, kamenih nabačaja i stepenica korišten je isključivo kamen izvađen tijekom građevinskih radova na samom području obuhvata, čime se uvelike doprinijelo autohtonosti prostora i održivosti projekta. Kako bi kamp bio što održiviji, reducirana je potrošnja vode za navodnjavanje tako što se na površine zasađene pokrivačima tla, u zasjeni borova, nije postavio sustav automatskog navodnjavanja.

Pomer Prije/Poslije

Pomer Prije/Poslije

Izdvojeni projekti