INSTALACIJE

Pojam instalacija označava vrstu vizualne umjetnosti koja je razvijena u svom sadašnjem obliku tijekom ranih 1970-ih godina, a najčešće se odnosi na višedimenzionalnu intervenciju u prostoru.

Donaea vrtovi
Instalacije u vrtovima i parkovima Instalacije u vrtovima i parkovima

Umjetničke instalacije su intervencije umjetnika u konkretnom prostoru preko kojih njihov kreator utječe na perceptivno iskustvo promatrača, a sam prostor obogaćuje novim značenjima i sadržajem.
Umjetnost instalacija je bliska land-artu, kao prostornoj trodimenzionalnoj umjetnosti u prostoru ili unutar njega i gdje uz primjenu različitih materijala, nerijetko uključuje i ostale realne dimenzije poput vremena, svjetlosti, zvuka i pokreta.
Instalacije mogu biti višedimenzionalne intervencije u prostoru koje upotrebljavaju različita sredstva izražavanja, što uključuje svakodnevne prirodne i umjetne materijale, nove ili reciklirane, a nerijetko i tehnološka rješenja koja mogu biti isključivo u službi estetike, ali i imati i funkcionalnu zadaću.

Instalacije u vrtovima i parkovima Instalacije u vrtovima i parkovima

Land-art kao reakcija na komercijalizaciju u umjetnosti, napušta muzeje i galerije i razvija projekte u slobodnom prostoru. Inspiraciju crpi iz konceptualne umjetnost i minimalizma.

U svakodnevnoj praksi bavljenja krajobraznom arhitekturom, osmišljavanjem prostora za ugodan boravak ljudi u vrtovima i parkovima, kao svojevrsnim dnevnim boravcima pod nezakriljenom kapom nebeskom, mašta poleti i kreira detalj iz elemenata nađenih u prostoru. Odjednom taj detalj postane znak, lajtmotiv cijele priče.

Dionaea vrtovi

A most wonderful article
dionaea
dionaea
Dionaea vrtovi
5 stars - "A good seafood place." Great service.